søndag 20. desember 2009

Ny plass og bo....

Ja i dag har vi vert på visning, sett på et hus til leie på Morland ca 10 km fra jobben. Huset er helt greit, og hagen er mer en grei nok, den er nemlig kjempestor. Ikke akkurat egnet for agility trening, men ypperlig for lydighet, og skal nok få plass til noen korte kombisjoner med agility også, tror jeg. Vanskelig å si når snøen ligger i uante høyder.

Det var så pass mye snø i dag, at innkjørselen til garasjen måtte måkes for å komme ut. Så da fikk vi trim også. Begrenset med tur om dagen med liten valp i huset, og nesten 50cm snø.

Bikkjene var med på tur, ikke en lyd på noen av dem og hele turen tok over 2 timer. Luka lå og tok livet med ro. Var en liten tur utom bensinstasjonen på Ågotnes siden vi var tidlig ute, da fikk Luka ut og trene uten Mia med på slep. En liten runde i snøfonnene der, der spiste vi godbiter og gikk litt i bånd så returnerte vi til bilen. Vi får ta det rolig, miljøtreningen blir jo noe begrenset med denne kulden. Men hun har definitivt ikke vert innomhus hele dagen, terrassen er det et svære liv å få henne inn fra. Jeg priser meg lykkelig for at Mia er den store helten og at Mia ALLTID kommer på inkalling... for med Mia i nærheten er Luka aldri langt unna....

Vi har trent litt bur og, det er omtrent like populært som valpegrinden, høylytte protester helt til vi innser at det ikke er noe vits i... Mye ros og godbiter når hun er stille, men en så lenge har vi mye vi vil ha sagt til det å bli "ekskludert" fra det gode selskap... Når Luke protesterte på det verste skulle dere sett blikket på Mia, hun så rett på meg med det blikket.... Hadde hun kunnet snakke tror jeg hun hadde sagt noe slikt som... Hva f.... skal du med det der pipedyret etter, kan du få det til å stoppe gjør ondt i øra!!!

Uansett nå ligger divaen i buret og stutsover, bur døren er åpen men det har hun ikke fått med seg. Tenker at når den siestaen er over så er det bare å tenke på dagens siste måltid, tisseturer osv.

Imorgen skal Luka være med på jobben, har en liten mistanke at det kommer til medføre litt hyling når hun må være aleine, men det skal jo læres det også. Uansett damen er blitt veldig varm i trøyen. Herjer i hele 2 etasjen, terrassen, hundgården og tidvis litt forran huset. Hun har hatt noen skikkelige rapptusser over stuegulvet, der aviser og leker flaggrer vegg i mellom. Mia leker mer og mer med henne, og hun blir bare mer og mer populær.

Men jeg er nå ok og leke med jeg også da.... Vi har kampet litt og lekt masse. Godbiter spiser hun det meste ser det ut til, så her er det bare å jobbe videre med leken så tipper vi skal ha en hund som blir veldig grei å forsterke.

Så fremover blir det Miljøtrening (det begreses litt av kulde, men vi får gjøre det beste ut av det), så er det lek masse lek, renslighetstrening og alene hjemme trening, sist men ikke minst så må begge hundene få individuell treningstid aleine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar